Koken met het seizoen

 

Elk seizoen en elke klimaatzone hebben een eigen energie, temperatuur, kleur, geur, vochtgehalte en bijbehorende landbouwgewassen. De ons omringende natuur reikt de juiste voedingsmiddelen aan om ons lichaam op de juiste temperatuur te houden en zo in balans met de omgeving te zijn.

Dit is een reden om groente en fruit uit je eigen omgeving te gebruiken en het gebruik van producten uit een hele andere klimaatzone te beperken. Het bijkomende voordeel hiervan is dat er minder grondstoffen verbruikt worden voor het transport van de voedingsmiddelen.

Omdat ik in elk seizoen andere recepten aanbied, is het mogelijk om (in je eigen tempo) voor alle seizoenen te leren koken. Je krijgt hierbij ook informatie over welke bereidingswijzen passen bij een seizoen en welk voedsel verkoelend of verwarmend is.

Koken met Dominique is gevestigd in Nijmegen in de Provincie Gelderland dichtbij Lent, Malden, Oosterhout, Millingen a/d Rijn, Wijchen, Cuijk, Wageningen en Arnhem. Een goede keus als het gaat om vegetarisch koken – natuurvoeding – eten – biologisch – gezond – vegetarische kookles – cursus – workshop – allergie opvliegers – kookcursus – gezondheid – zonder vlees – evenwichtig – voeding – natuurlijk – biologisch.